יחסי עובד מעביד

מקום העבודה הוא בית שני בשביל רוב האנשים, מקום בו הם נמצאים פרק זמן ניכר מיומם. לעתים קורה ששגרת היום-יום נותנת אותותיה ומשפיעה לרעה גם על תפוקת העובד וגם על יחסי עובד-מעביד. לפיכך, יש צורך ברענון המערכות, לנקוט בפעולה שתוציא את העובד מהשגרה, תהווה תמריץ לעבודה שנעשית על ידו ותשפר את היחסים בינו לבין מעבידו.

 

ישנו מגוון רחב של אפשרויות העומד בפני המעביד בבואו לתמרץ את העובד שלו. במידה והמעביד מעוניין לקדם את העובד, להשקיע בעובד על מנת לטפח ולפתח את יכולותיו בכדי להפיק מהן תועלת במקום העבודה, יכול המעביד לשלוח את העובד ללימודים במוסד להשכלה גבוהה. לדוגמא: מנהלת בית ספר אשר תרצה לקדם את אחת מחברות סגל המורים, תשלח אותה ללימודי תואר שני בחינוך. התואר יקנה למורה יכולות וכלים נוספים אשר יוכלו לתת ערך מוסף רב הן לבית הספר והן למורה עצמה. המורה עצמה תעריך את האמון שניתן בה ותרצה להשקיע יותר בעבודתה ולתת יותר מעצמה. באותה דרך, ניתן  לתמרץ עובד גם בלימודי מקצוע, לאו דווקא קשורים לתחום עיסוקו, אולם כאלה שיכולים להעשיר את עולמו, להרחיב את אופקיו ובכך ליצור אצלו תחושת הערכת תודה והזדהות עם מקום העבודה. החדרת ערכים באמצעות סדנאות ODT לדוגמא: מזכירה בכירה שתישלח ללימודי הפקת אירועים.

 

 


דרך נוספת לתמרץ עובד היא לשלוח אותו עם קבוצת עובדים שלמה לימי כיף המשולבים עם פעולות העשרה וסדנאות. זו בדיוק הסיבה שאנו ממליצים על ימי גיבוש כדרך להתאווררות. לדוגמא: כל בוגר תואר ראשון במשפטים יודע שבבית המשפט שפת גוף היא חלק חשוב מאוד מההופעה, לפיכך, סדנא לשפת גוף יכולה להיות רעיון מצוין על מנת ללמד את עורכי הדין במשרד את רזי השליטה בשפת גופם ובנוסף לאפשר להם יום של יציאה משגרת המשרד. במידה והמעביד נוטל חלק בימי הכיף האלו,תהיה זו הזמנות מצוינת ליצור קרבה בין המעביד לעובד, להכיר אחד את השני יותר לעמק ולא רק במסגרת התפקיד הפורמאלי. דרך נוספת היא דרך האוכל - סדנאות בישול הן דרך מצויינת להכיר את הקולגות לעבודה


עובדים המרגישים מוערכים ושמשקיעים בהתפתחותם הם עובדים שמחים יותר, בעלי תחושת הזדהות עמוקה יותר עם מקום העבודה, פורים ובעלי תפוקה גבוהה. השקעה בעובד היא השקעה במקום העבודה.

> חזרה לאינדקס - מאמרי רווחה

הנוף הנשקף מבמרכז