מתכונים - סדנאת בישול בשר

image41 

 

סלט חסה בווינגרט מישמש.

חומרים:

 

-          2 סוגי חסות.

-          פירות העונה.

 -          נבטי חמנייה.

 -          ¼  כוס חומץ.

-          ½ כוס מיץ תפוזים.

-          ¼ כוס מיץ לימון.

 -          3 כפות סוכר

 -          150 גרם משמש מיובש.

 -          3 כפות חרדל חלק.

 -          כף מלח.

 

-          1 כוס שמן זית.

אופן ההכנה:

-          שוטפים את החסות ומייבשים היטב.

-          את הפירות פורסים לפרוסות דקות.

 

-          קורעים ביד את החסות, מערבבים עם הנבטים ומסדרים בקערת ההגשה.

 

-          מסדרים את הפירות בצורה מפתה מעל החסות.

 

-          מכניסים את המשמשים, מיץ הלימון והסוכר למעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה.

 

-          מוסיפים את שאר חומרי הווינגרט וממשיכים בערבוב עד לקבלת מרקם חלק .

 

-          בודקים תיבול ומשפרים!

 

לפני ההגשה (גג 5 דקות לפני שאוכלים!) מוזגים את הרוטב מעל הסלט בצורה אחידה.

 

 

סלט סלק חי בג'ינג'ר, תפוזים וכוסברה.

 

מצרכים:

-          5 סלקים מקולפים ומגורדים בפומפייה.

-          100 גרם פקאן סיני מסוכר.

 

-          3 תפוזים מפולטים.

 

-          1 צרור כוסברה קצוצה.

 

 

לרוטב:

-          1 כף שום כתוש /מגורד.

 

-          2 כפות ג'ינג'ר מגורד.

 

-          מיץ מ- 2 תפוזים.

 

-          מיץ מ-2 לימונים.

 

-          ¼  כוס חומץ.

 

-          ¼ כוס סילאן/ דבש/ מייפל.

 

-          1 כף סוכר.

 

-          1 כף מלח.

 

-          1 כפית פלפל שחור.

 

-          ¼ כוס שמן זית.

 

אופן ההכנה: 

-          מערבבים את הסלק והכוסברה, ממליחים קלות ומניחים בצד לספיגת טעמים.

 -          בקערת ערבוב  שמים את כל חומרי הרוטב בעזרת מטרפה מערבבים, עד לקבלת  תערובת אחידה

 

-          טועמים ומשפרים תיבול.

 

 -          מערבבים את הרוטב עם הסלק, מניחים בצד לספיגת טעמים ומערבבים מידי פעם כדי לאחד טעמים.

 

-          מרסקים את הפקאנים בתוך שקית בעזרת מערוך.

 

 מסדרים את הסלט על צלחת הגשה מעליו מסדרים את הפילטים של התפוזים ומעל מזרים את

 

 

סלט טאבולה, טבולה

 המצרכים:

 

-          ½ ק"ג בורגול.

-          2 ראשי סלרי קצוצים דק.

 

-          2 חבילות פטרוזיליה קצוצות.

 

-          5 ענפים של שמיר קצוצים.

 

-          גרדת לימון מלימון 1.

 

-          מיץ לימון.

 

-          שמן זית

 

-          3-4 עגבניות קצוצות דק, דק.

 

-          100 גרם גרעיני חמנייה קלויים.

 

-          מלח

 

-          2 לימונים.

  

אופן ההכנה: 

 

-          משרים את הבורגול במים פושרים לשעה .(יש לערבב מידי פעם).

 

-          מסננים את הבורגול היטב (כמובן שבודקים שהוא כבר רך).

 

-          את כל הירק קוצצים.

 

-          מקלפים את הלימון וחותכים ל"משולשי פיצה".

 

-          בקערה  מערבבים את כל החומרים מלבד גרעיני החמנייה.

 

-          בודקים תיבול ומעבירים לצלחת הגשה.

 

מפזרים את גרעיני החמנייה מעל הסלט .

 

 

שעועית ירוקה מוקפצת בסויה וסומסום.

המצרכים:

-          שעועית ירוקה.

-          4 בצלים גדולים חתוכים לשמיניות.

-          5-6 שיני שום.

-          3 כפות סומסום.

-          מיץ מלימון אחד.

-          שמן

-          שמן סומסום.

-          מלח גס

-          פלפל שחור גרוס.

-          רוטב סויה.

 

אופן ההכנה: 

-          קוטמים את קצוות השעועית ושוטפים היטב.

-          משמנים ווק ומקפיצים בו את הבצל  עד לשקיפות.

 

-          מוסיפים את השעועית ןמתבלים בפלפל שחור גרוס ובמעט מלח(לא לשכוח שנוסיף גם סויה שגם היא מלוחה).

 

-          כשהשעועית משנה צבע, מוסיפים את השום וממשיכים בהקפצה. אם הנוזלים מצטמצמים, אפשר להוסיף מעט מים.

 

-          מוסיפים את הסומסום וממשיכים להקפיץ.

 

-          מוסיפים 5 כפות סויה מקפיצים עד לקבלת צבע אחיד.

 

 

מוזגים מיד לצלחת הגשה ומזליפים מיץ לימון.

 

שיפודי שייטל/ אנטריקוט וירקות בליקר דובדבנים.

 

מצרכים:

-          נתח שייטל/אנטריקוט חתוך לקוביות בגודל 3x3.

-          בצל חתוך לשמיניות.

 

-          פלפלים בשלושה צבעים חתוכים לקוביות.

מרינדה:

-          כוס ליקר דובדבנים (או כל ליקר אחר או ברנדי).

-          חצי כוס שמן זית.

 

-           2 כפות טימין יבש.

 

-          2 כפות ג'ינג'ר מגורד.

 

-          4 שיני שום קצוץ גס.

 

-          גרידת תפוז או לימון.

 

-          פלפל שחור גרוס.

 

-          מלח גס.

 

 

אופן ההכנה:

 

-          בקערה עמוקה שמים את כל חומרי המרינדה ומערבבים היטב.

 

-          מוסיפים את נתחי הבשר והירקות, מערבבים היטב ומניחים במקרר למנוחה של חצי שעה לפחות!

 

-          משפדים את נתחי הבשר והירקות לסרוגין.

 

-          צולים על האסכלה (מנגל) בחום גבוה 2-3 דקות מכל צד (מדיום).

 

 

רביולי בשר אל אוליו

המצרכים:

לבצק:

 -          500 גרם קמח לבן מנופה.

 -          5 ביצים.

 

 -          כף מחוקה מלח.

 

למילוי:

 -          250 גרם בשר בקר טחון.

 -          2 בצלים גדולים קצוצים דק.

 

 -          4-5 שיני שום קצוצות.

 

 -          מלח

 

 -          פלפל שחור טחון.

 

 -          2 גבעולי סלרי קצוצים דק.

 

רוטב אל אוליו:

 

-          4-3 בצלים פרוסים לרצועות.

 

-          5-6 שיני שום פרוסות.

 

-          צרור פטרוזיליה קצוצה.

 

-          4 ענפי רוזמרין.

 

-          חצי חבילת טימין טרי מופרד מהגבעול וקצוץ.

 

-          2 כוסות בזיליקום קצוץ גס.

 

-          פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים וליבה.

 

-          כוס זיתים שחורים מגולענים.

 

-          כוס שמן זית.

 

-          רבע כוס שמן תירס.

 

אופן ההכנה:

-          לשים את הקמח, הביצים והמלח עד לקבלת תערובת אחידה וגמישה. (במידה והבצק יבש ניתן להוסיף מעט מים).

 -          עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר למנוחה של חצי שעה לפחות!

 

 

-          לאחר הקירור לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו ל- 6 חלקים שווים.

 

-          מרדדים כל חלק לרצועה ברוחב של כ - 10 ס"מ. יש לקמח היטב ע"מ שהבצק לא ידבק. (עובי 2-3 במכונת רידוד).

 

-          מניחים על משטח מקומח 2 רצועות בצק בצורה מקבילה, ומסמנים בעזרת כוס את המרכז לאורך הבצק.

 

-          בעזרת כפית מניחים את המילוי (ראו מתכון בהמשך) במרכז כל עגול שסימנתם. (יש להקפיד להשאיר שוליים של כ - ס"מ אחד).

 

-         בעזרת מברשת מלחלחים את רצועת הבצק השניה, ומניחים אותה מעל הבצק עם המילוי, מהדקים בזהירות ודואגים להוציא את האוויר.

 

-          בעזרת הכוס קורצים את הרביולי  ןמניחים אותו על משטח מקומח. (יש להקפיד שהרביולי לא יגעו אחד בשני). כשהרביולי מוכן יש להכניסו למקפיא ל-15 דקות.

 

-         בסיר עמוק ורחב מרתיחים מים עם מלח, כאשר המים רותחים מכניסים בזהירות את הרביולי (אחד, אחד) . כאשר הרביולי צף הוא מוכן.

 

מילוי:

 

-          מטגנים את הבצל עד להזהבה.

 

-          מוסיפים את הסלרי ומטגנים קלות.

 

-          מוסיפים את השום מערבבים ומיד מוסיפים את הבשר, ובעזרת כף עץ פותחים אותו.

 

-          מתבלים במלח ופלפל ומטגנים את הבשר עד להשחמה קלה.

 

-          שופכים את התערובת למסננת עם כלי קיבול מתחתיה. (נצטרך את הנוזלים בהמשך!) ומכניסים למקרר לצינון מהיר.

 

רוטב אל אוליו: 

 

-          את הבצל פורסים לרצועות, ומטגנים במחבת עמוקה (ווק).

 

-          מוסיפים את השום, הרוזמרין, הטימין והפלפל החריף ומקפיצים לטיגון קל.

 

-          מוסיפים את הזיתים, הבזיליקום והפטרוזיליה ומקפידים לערבב או להקפיץ.

 

-          מוסיפים חצי כוס מים ואת הנוזלים שיצאו מהבשר הטחון ומביאים לרתיחה.

 

-          מוסיפים חצי כוס שמן זית תוך כדי בחישה ומכבים את האש.

 

הגשה:

 

שמים מעט מהרוטב על צלחת הגשה, מסדרים  את הרביולים על הצלחת ומוזגים את שארית הרוטב.

 

 

"אקרזה דה פונדוטר"

 

מצרכים:

 

-          תפו"א (1 לאדם)

 

-          שמן זית.

 

-          רוזמרין.

 

-          מלח גס.

 

-          פלפל שחור גרוס.

 

-          עירית קצוצה

 

 

 

אופן ההכנה:

 

-          מרתיחים את תפו"א עם הקליפה בסיר עם מים ומלח עד לריכוך מלא.

 

-          מוציאים את התפו"א מהמים ומניחים בצד לייבוש וקרור.

 

-          משמנים מגש ובוזקים מלח גס ורוזמרין.

 

-          את התפו"א מועכים בעזרת כף גדולה שטוחה (או ביד) ומסדרים אותם על המגש המשומן.

 

-          מזליפים שמן זית ומפזרים (בצורה אחידה) מלח גס, פלפל שחור גרוס ורוזמרין.

 

-          מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפ' גבוהה עד להשחמה כ – 15 דקות.

 

 מסדרים  את התפו"א על צלחת הגשה בוזקים מעט שמן זית ומעטרים בעירית קצוצה.

 

מעטפות כרוב ממולאות ברוטב לימון.

 

המצרכים: 

 

-          2 כרובים גדולים למילוי.

 

-          1 כוס אורז.

 

-          500 גרם בשר טחון.

 

-          150 גרם פיסטוק קלוי.

 

-          2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות.

 

-          1 כוס פטרוזיליה קצוצה.

 

-          ½ כוס בזיליקום חתוך גס.

 

-          4-5 לימונים.

 

-          2 ענפי סלרי קצוץ דק.

 

-          2 גזרים מגורדים בפומפיה.

 

-          3-4 שיני שום קצוצות.

 

-          3 בצלים קצוצים דק.

 

-          2 בצלים קצוצים.

 

-          מלח.

 

-          פלפל שחור.

 

-          מלח.

 

-          שמן.

 

-          שמן זית.

 

אופן ההכנה:

 

-          מוציאים את הלב של הכרוב וחולטים בסיר עם מים חמים כ- 15 דקות. את הכרובים מניחים בצד לקירור והגרת נוזלים.

 

-          את האורז מרתיחים ב 3 כוסות מים ומעט מלח עד לריכוך חלקי( כ- 15 דק') מסננים עם כלי קיבול (נצטרך את הנוזלים) ומניחים בצד לקרור.

 

-          את הפיסטוקים קולים במחבת טפלון על אש קטנה וקוצצים אותם בצורה גסה.

 

-          במחבת רחב מטגנים את חצי כמות הבצל עד להזהבה מוסיפים את הסלרי והשום ומטגנים קלות.

 

-          מוסיפים את הבשר הטחון ופותחים אותו בעזרת כף עץ עד לבישול מלא. (יש להקפיד שלא יתייבש).

 

-          בקערה מערבבים את האורז עם הבשר הפטרוזיליה, הגזר, הבזיליקום בצל קצוץ דק (מה שנשאר), העגבניות, גרידת לימון מלימון אחד ואת המיץ שלו.

 

-          מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום.

 

-          מפרידים את עלי הכרוב וחוצים אותם לשניים תוך הוצאת החלק הקשה. (לא לזרוק!)

 

-          את השאריות שמים בסיר רחב כבסיס לממולאים.

 

-          מסדרים בצורת X שני חצאי עלה, שמים את המילוי על החלק החופף, וסוגרים בצורת מעטפה, ומניחים בסיר כשהפתח כלפי מטה!

 

-          בסיר נפרד מטגנים את הבצל עד להשחמה מוסיפים גרידת לימון מ-2 לימונים, מיץ  – 3 לימונים ואת המים שסיננו מהאורז.

 

-          מתבלים במלח פלפל שחור ומעט כורכום.

 

-          מביאים לרתיחה ויוצקים על הממולאים עד לכיסוי + ס"מ אחד. (במידה ואין מספיק נוזלים יש להוסיף מים.

 

-          מבשלים על אש נמוכה  עד לאידוי הנוזלים (כשעה)

 

 מסדרים את הממולאים על צלחת הגשה, בוזקים מעט שמן זית ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.

 

 

 

אשפלאו

 

 המצרכים:

 

 

-          3 כוסות אורז לבן.

 

-          3 בצלים קצוצים.

 

-          6-8 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות.

 

-          3 כוסות גרגירי חומוס מבושל.

 

-          3 כפות מלח.

 

-          3 כפות סוכר.

 

-          קינמון.

 

-          אגוז מוסקט.

 

-          שמן.

 

אופן ההכנה:

 -          שוטפים את האורז היטב ומניחים במסננת לייבוש.

 -          מרתיחים את המים בסיר נפרד עם המלח.

 -          בסיר רחב מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את הגזר ומטגנים עד לריכוך.

 -          מוסיפים את הסוכר והתבלינים. ומטגנים קלות.

 -          שמים את האורז ממשיכים בישול תוך כדי ערבוב עד שהאורז עטוף היטב.

 -          מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש ומכסים ל – 20 דקות.

 -          מכבים את האש ונותנים לו לנוח 20 דקות נוספות.

 -          מערבבים את האורז בעדינות ונותנים לו מנוחה של 10 דקות נוספות או עד ההגשה

 

הופכים את הסיר על מגש מעטרים בירק קצוץ.

 

 

המתכונן מתוך סדנאות הבישול שלנו

איפה זה קורה? סדנאות בישול "במרכז" -לקבוצות מפונקות. סדנת בישול משגעת מול נוף טוסקני קסום... 

ראו פירוט נוסף על סדנאות בישול בצפון

 

קבלו עכשיו הצעת מחיר או התקשרו: 04-6380648

 

> לכל מאמרי רווחה

 

s-bamerkaz header